Főoldal » Hírek » Biztonsági őrt próbált megvesztegetni a marcali férfi - fotóval - a Somogy Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Somogy Megyei Főügyész­ség vesz­te­ge­tés bűn­tet­te és lopás vét­sé­gé­nek kísér­le­te miatt emelt vádat azzal a mar­ca­li fér­fi­val szem­ben, aki siker­te­le­nül pró­bált meg­vesz­te­get­ni egy biz­ton­sá­gi őrt azért, hogy lopni tudjon.

A vád­irat sze­rint a férfi 2022 már­ci­u­sá­ban bur­ko­ló­ként dol­go­zott egy nagyobb Bala­ton parti épít­ke­zé­sen, ahol elha­tá­roz­ta, hogy közel fél mil­lió forint érték­ben külön­bö­ző épí­tő­anya­go­kat fog ellop­ni. Az épít­ke­zé­sen ugyan­ak­kor biz­ton­sá­gi őrök is dol­goz­tak, ezért egyi­kük­nek pénzt aján­lott azért, hogy enged­je kivin­ni a lopás­hoz össze­ké­szí­tett dolgokat.

Azon­ban a biz­ton­sá­gi őr az aján­lat­ról tájé­koz­tat­ta a felet­te­sét, aki arra uta­sí­tot­ta, hogy lát­szó­lag egyez­zen bele a vesz­te­ge­tés­be annak érde­ké­ben, hogy a vád­lot­tat a jog­ta­la­nul eltu­laj­do­ní­ta­ni szán­dé­ko­zott épí­té­si anya­gok elvi­te­le köz­ben tet­ten érjék.

Miu­tán a biz­ton­sá­gi őr a meg­be­szél­tek sze­rint lát­szó­lag elfo­gad­ta a vesz­te­ge­té­si pénzt, a vád­lott abban a tudat­ban hagy­ta el az épí­té­si terü­le­tet, hogy nem fog­ják meg­ál­lí­ta­ni a lopott épí­tő­anya­gok­kal, de a kapun kívül a biz­ton­sá­gi szol­gá­lat tag­jai fel­tar­tóz­tat­ták, és a tör­tén­tek­ről beje­len­tést tet­tek a Sió­fo­ki Rendőrkapitányságon.

Az ügyész­ség a Kapos­vá­ri Tör­vény­szék­re benyúj­tott vád­ira­tá­ban a fér­fi­val szem­ben bör­tön­bün­te­tés kisza­bá­sá­ra tett indítványt.

A fény­ké­pet a nyo­mo­zó ható­ság készí­tet­te a hely­szí­ni szem­le során.