Főoldal » Hírek » Letartóztatásban a román embercsempészek - a Vas Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Kősze­gi Járá­si Ügyész­ség indít­vá­nya alap­ján a nyo­mo­zá­si bíró vasár­nap elren­del­te annak az 5 román állam­pol­gár­nak – köz­tük egy 8 hóna­pos ter­hes nőnek – a letar­tóz­ta­tá­sát, aki­ket csü­tör­tö­kön éjjel fog­tak el Hor­vát­zsi­dány­ban, amint 10 afgán és 6 török állam­pol­gár­sá­gú sze­mélyt szál­lí­tot­tak a magyar-osztrák határ közelébe.

A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint az egyik gya­nú­sí­tott fel­vet­te a 16 – Magyar­or­szág­ra koráb­ban úti okmá­nyok nél­kül beju­tó – kül­föl­dit egy kis­te­her­au­tó­ba Doma­szék tele­pü­lés kör­nyé­kén csü­tör­tö­kön reg­gel, majd a nyu­ga­ti határ­hoz indult. 4 társa a kis­te­her­au­tó előtt haladt egy gép­ko­csi­ban, hogy idő­ben figyel­mez­tes­se a sofőrt útköz­ben az eset­le­ges köz­úti ellenőrzésre.

Vas megye terü­le­tén a rend­őr­ség fel­fi­gyelt a két jár­mű­re, majd fel­tar­tóz­tat­ták Hor­vát­zsi­dány­ban, így elfog­ták a gya­nú­sí­tot­ta­kat és a csem­pé­szett személyeket.

A nyo­mo­zá­si bíró a vagyo­ni haszon­szer­zés végett, több sze­mély­nek segít­sé­get nyújt­va elkö­ve­tett ember­csem­pé­szés bűn­tet­té­vel gya­nú­sí­tott öt sze­mély letar­tóz­ta­tá­sát a szö­kés, a bűn­is­mét­lés és a bizo­nyí­tás meg­hi­ú­sí­tá­sá­nak veszé­lye miatt ren­del­te el egy hónapra.