A Szerencsi Járási Ügyészség vádat emelt egy huszonkét éves férfi ellen garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt.

A vád szerint a vádlott 2019 októberének elején, délután, Megyaszó településen kulturális rendezvényen vett részt, azonban ittas állapotba került és a jelenlévőkkel kötekedni kezdett, ezért a rendezvény helyszínéről kikísérték az utcára, az épület elé.

A vádlott itt látta meg a sértett férfit, aki a jeges úton megcsúszott és elesett. Megpróbált felállni, de ekkorra a vádlott odaugrott, és egy alkalommal, ököllel az arcán megütötte. Ekkor a sértettnek a közelben tartózkodó unokahúga odasietett és azonnal ráfeküdt a férfire, így védelmezte, a testével akadályozta meg, hogy a vádlott újra megüsse a sértettet. A vádlott ugyanis nem hagyott fel a támadással, tovább próbálkozott, de a nő fellépése eredményeként az újabb ütése már csak az útburkolatot érte.

Az eseményeket látva, kívülálló személyek értesítették a rendőrséget, akik a vádlott előállításáról intézkedtek.

A sértett a vádlott bántalmazása következtében nyolc napon belül gyógyuló repesztett sérülést szenvedett el, és könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt terjesztett elő.

Az ügyészség a már korábban garázda jellegű bűncselekmények miatt többször elítélt vádlottal szemben fogházbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott.

Hozzászólások lezárva.