A Pécsi Járási Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat egy budapesti nő ellen, aki adventi vásár szervezésének ígéretével csalt ki különböző pénzösszegeket a sértettektől.

2017. novemberében a nő különböző cégeket keresett meg azzal, hogy decemberben adventi vásárt szervez Budapesten, ezzel kapcsolatban előre utalással kérte teljesíteni a regisztrációs, illetve bérleti díjat. A vádlott a rendezvény szervezésével kapcsolatban létrehozott az egyik közösségi oldalon egy profilt, mellyel a vádlottnak az volt a célja, hogy szervező tevékenységének a látszatát keltse és ezzel tévedésbe ejtse a sértetteket, illetve további személyeket szervezzen be.

A nő többek között egy rendezvényszervező céget is megtévesztett, akiknek valótlanul állította, hogy rendelkezik területfoglalási engedéllyel, valamint a terület áramellátásáról is gondoskodott. A szervező cég ezt követően közvetítőként további kereskedőket szervezett be, akiktől a bérleti díjakat beszedte és azt a vádlott részére tovább utalta. A vádlott emellett további öt kereskedőt ejtett tévedésbe, akiktől különböző összegeket vett át bérleti díj címén.

Ezt követően a sértettek a vádlott által megjelölt időben megjelentek a megadott helyszínen, ahol azonban az adventi vásárral kapcsolatban semmiféle szervezést nem találtak, a vásárhoz szükséges infrastruktúra teljesen hiányzott, illetve engedélyek sem voltak.

A sértettek a helyszínen találkoztak egymással és így tapasztalták, hogy becsapták őket.

A nő összesen több mint 600.000,- Ft-ot vett át a sértettektől.

Az elkövető cselekménye több rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének a megállapítására alkalmas.

Hozzászólások lezárva.