Az Esztergomi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat egy ittas férfival szemben, aki erőszakkal akarta visszavenni a sértettől a tervezett szexuális aktusért cserébe a sértettnek átadott 2.000,- Ft-ot. A vádlott ennek érdekében bántalmazta a sértettet, majd a pénz egy részét és a telefonját eltulajdonította.  

A vádlott korábban már ismerte a sértettet, köztük alkalmi szexuális kapcsolat volt. 2018. október 16. napján a délutáni órákban is találkoztak, a sértett felment a vádlott nyergesújfalui lakására, ahol együtt italoztak, majd összevesztek. Ezen az estén a sértett haza indult, a vádlott elkísérte a sértettet a buszmegállóig, ahol átadott neki 2.000,- Ft-ot szexuális szolgáltatás fejében. A sértett azonban nem akart szexuális kapcsolatot létesíteni a vádlottal, emiatt ismét összevesztek. Ekkor az ittas állapotban lévő vádlott megharagudott a sértettre és elhatározta, hogy jogtalanul elveszi a sértettől a korábban neki átadott 2.000,- Ft-ot. Ennek érdekében a vádlott földre lökte a sértettet, a fejét többször megütötte, belemarkolt az arcába, a csípőjét, lábát pedig megrúgta, majd a sértett zsebeiben a pénzt kutatta. A sértett ezközben rendőrért kiabált, ettől a vádlott megijedt, felhagyott a 2.000,- Ft keresésével, azonban a sértettől eltulajdonított 500,- Ft-ot, és egy 17.000,- Ft értékű mobiltelefont, valamint egy 8.000,- Ft értékű fülhallgatót, majd a sértettet hátrahagyva elment a helyszínről.

A sértett a bántalmazással összefüggésben 8 napon belül gyógyuló, többek között horzsolásos könyök és térd sérülést, valamint arc sérülést szenvedett el.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben a büntetett előéletű vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor vele szemben a járásbíróság 3 év börtönfokozatú szabadságvesztést szabjon ki és 3 évre tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.

Hozzászólások lezárva.