Egy zalai  férfi  2014-ben   társkereső hirdetést adott fel egy helyi lapban, melyre álnéven  egy  zalaegerszegi nő jelentkezett.  Elmondta, hogy  egy  óvodában dolgozik. Kettejük között rövid időn belül bizalmi, majd szexuális kapcsolat alakult. A nő elhatározta, hogy valótlan indokokkal  pénzt fog kicsalni tőle. A cselekmények során ebben   segítségére volt -rábeszéléssel, és fuvarozással-  a szintén álnéven bemutatott, és egyébként Németországban  prostituáltként dolgozó  29 éves  leánya is.

Azzal az indokkal, hogy a nő -nem létező-  lakását nagy összegű tartozása miatt  árverezni fogják, annak kiegyenlítésére  több részletben  a férfitől  kicsaltak  1.840. 000 Ft-ot, majd ugyanezen célra több pénzintézettől  felvetettek vele  további  480.000 Ft-ot is.

A nő arra is rábírta a férfit, hogy  munkahelyére -az óvodába- is  vásároljon hitelre  különböző híradástechnikai  eszközöket azzal, hogy majd az óvoda   fogja fizetni a törlesztőrészleteket.

Így különböző áruházakban,  más-más  pénzintézet finanszírozásával  laptopokat, táblagépeket, televíziókat, háztartási gépet és mobiltelefonokat  vásárolt mindösszesen  1.525.215 Ft kárt okozva.

A férfi tényleges  kára 3.845.215 Ft volt, de a járulékos költségekkel együtt összesen  csaknem 5.000.000 Ft kára keletkezett.

A Zalaegerszegi  Járási és Nyomozó Ügyészség a két nő ellen csalás bűntette miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járásbíróság előtt.

 Zalaegerszeg, 2016 szeptember 20.

Dr. Kondákor Ferenc

főügyész

A Zala megyei Főügyészség sajtóközleménye

 

Hozzászólások lezárva.