A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy huszonhárom éves, nyírkarászi férfi ellen, aki a hatóság előtt hamisan vádolta bűncselekmény elkövetésével egyik ismerősét.

A vád szerint a vádlott 2017. február 3-án tett feljelentést a rendőrségen ismerőse ellen, aki állítása szerint ezen a napon, Mezőcsáton, egy olyan cigarettával kínálta meg, amelytől emlékezetkiesése lett, és amikor magához tért, észlelte, hogy mobiltelefonja eltűnt, nem a saját nadrágját viseli, továbbá a korábban  vele egy társaságban szórakozó ismerőse cipője van rajta.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság a feljelentés alapján nyomozást rendelt el, a feljelentőt tanúként hallgatta ki, aki a feljelentésben állítottakkal egyező vallomást tett. A rendőrség ezért kifosztás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a feljelentett férfit, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését. Vallomása szerint a vádlott maga adta el a mobiltelefonját  5.000 forintért az ő élettársának, továbbá a vádlott által viselt cipőt ő ajándékozta neki.

A nyomozás során beszerzett további bizonyítékok is cáfolták a vádlott előadását, aki ezen adatokkal szembesülve, még a nyomozás befejezése előtt, feltárta korábbi nyilatkozatainak valótlanságát és kijelentette, hogy valótlan vallomását biofű fogyasztásának leplezésére találta ki.

Mivel a nyomozás során arra nézve sem merült fel adat, hogy a vádlott a kábító hatású anyagot az általa feljelentett személytől szerezte volna, a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság a nyomozást  bűncselekmény hiányában megszüntette.

Az ügyészség büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntettével vádolja a büntetlen előéletű férfit és vele szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.

Hozzászólások lezárva.