A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal az albán férfival szemben, aki tavaly májusban közel 16 kg marihuanát próbált Magyarország területére csempészni.

A vádirat szerint a vádlott 2016 májusában egy albán faluban ismeretlenektől marihuanát szerzett be azért, hogy Magyarország területén is áthaladva Németországba szállítsa.

A csempészés érdekében a vádlott tulajdonában álló gépkocsit átalakították oly módon, hogy az autó oldalsó küszöbrészére mindkét oldalon egy-egy csövet építettek be, majd ezekbe a rejtekhelyekre helyezték el a 8-8 tasak marihuanát. A vádlott 2016. május 30-án, röviddel éjfél előtt jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a röszkei határátkelőhelyen, amikor a belépés során tételes vámvizsgálatot rendeltek el.

A gépkocsi ellenőrzése során 16 csomag, mindösszesen közel 16 kg össztömegű kábítószergyanús anyagot foglaltak le, ami kannabiszt tartalmazott és így kábítószernek minősül. A vádlott által becsempészett kábítószer tiszta hatóanyagtartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladja.

Az ügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja.

A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.