A Bajai Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt vádat emelt egy szerb és egy macedón férfi ellen, akik 2017. október 19-én este fizetségért négy iraki migránst csempésztek át csónakban, a Ferenc-csatornán a szerb-magyar határon, de a rendőrök a határ közelében elfogták őket.

A szerb és macedón embercsempészek 2017. október 19-én este Szerbiából Hercegszántó térségében pontosan nem ismert pénzösszegért 4 iraki migránst csempésztek át a szerb-magyar határon. A vádlottak tudták, hogy a migránsok Ausztriába akarnak továbbutazni és nincs engedélyük arra, hogy Magyarországra belépjenek és innen továbbmenjenek.

A négy migránst a Ferenc-csatornán szerb oldalról egy csónakba szállították és velük két fordulóval Magyarországra eveztek. A csónakot egy ismeretlen bűntársuk vitte a helyszínre.

Magyarországra érve a határ közelében lepihentek és elaludtak, amíg a migránsokat továbbszállító csempészjárműre vártak. Az „ébresztő” azonban nem várt helyről jött, ugyanis a határőrjárőr észrevette és elfogta őket.

A vádlottak előzetes letartóztatásban várják a tárgyalást, őket a járási ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön kiszabását indítványozta az embercsempészekkel szemben azzal, hogy ki is kell utasítani őket az országból. Bűnösségük kérdésében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.