A Pest Megyei Főügyészség indítványozta egy férfi letartóztatását, aki édesanyja élettársára támadt és csak szülője közbelépésének volt köszönhető, hogy az nem végződött tragédiával.

A negyvenes éveiben járó elkövető együtt lakott édesanyjával és annak hatvanöt év feletti élettársával – a cselekmény sértettjével – akivel korábban nem volt konfliktusa.

2020. június 24-én a megalapozott gyanú szerint az elkövető nagyobb mennyiségű szeszes ital elfogyasztása után felhívta a segélyhívó központot azzal, hogy „meg fogja ölni a családját”.

Ezt követően magához vett egy kést a közösen lakott házban és közölte a sértettel, hogy „mindenképpen megöli”. Ezzel egyidejűleg a sértett felé szúrt, aki megfogta a kezét és dulakodni kezdtek a kés megszerzése érdekében.

Miután a sértettnek sikerült elvennie a kést, az elkövető a sértett mögé került és alkarjával elkezdte szorítani annak nyakát egészen addig, amíg a sértett a fojtogatástól teljesen elgyengült. Ekkor jelent meg a dulakodás helyszínén az elkövető édesanyja, aki leszedte őt a sértettről és a kést kivitte a házból.

Az ügyben az elkövetőt emberölés bűntettének kísérletével gyanúsította meg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Pest Megyei Főügyészség indítványt tett a férfi letartóztatásának elrendelésére az eljárási jelenlétének biztosítása és a megkísérelt cselekmény befejezésének elkerülése érdekében.

Hozzászólások lezárva.