A Pásztói Járási Ügyészség lopás vétségének kísérlete miatt emelt vádat egy 47 és egy 37 éves Nógrád megyei férfival szemben, akiket egy lopás elkövetése közben ért tetten és zavart el egy szociális dolgozó.

A vád szerint a két rovott múltú férfi 2019. július 24-én délben Pásztón, a Kossuth Lajos úton sétálva észlelte, hogy az egyik ház közvetlenül az utcára nyíló ablaka nyitva van.

Azonnal elhatározták, hogy onnan megkísérelnek ellopni valamit, az idősebbik gyorsan be is mászott, a nappaliban lévő, 104 000 Ft értékű televízió kábeleit és antennáját kihúzta, majd a készüléket az ablakhoz vitte. Társa felült a párkányra, hogy a tévét átvegye, ekkor azonban egy arra járó ételkihordó szociális dolgozó meglátta őket, rájuk kiáltott, mire a két férfi – a televízió készüléket hátrahagyva – elfutott.

Az őket tetten érő férfi a rendőrség értesítése után segített a kiérkező rendőröknek a tolvajok felkutatásában is, akiket így a járőrök a helyszín közelében perceken belül elfogtak.

Mivel mindkét férfi különös visszaeső, így – bár a cselekmény a tanú bátor fellépése miatt kísérleti szakban maradt, ezért a nyugdíjas sértettnek kára nem keletkezett – az ügyészség mindkettőjükkel szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, a korábban felfüggesztett szabadságvesztéseik végrehajtásának elrendelésére és a közügyek gyakorlásától való eltiltásukra tett indítványt a Pásztói Járásbíróságra benyújtott vádiratában.

Hozzászólások lezárva.