A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki idén nyáron vett elégtételt elütött kutyája miatt.

A vádirat szerint a sértett 2018. június 18. napján, délután 6 órakor közlekedett Hódmezővásárhelyen az általa vezetett személygépkocsival. Az egyik út menti ingatlanból a nyitott kapun keresztül kiszaladt a vádlott kutyája, akit a sértett elütött, mivel időben nem tudott megállni. A vádlott észlelte a történteket, kiszaladt az utcára, kiabálni kezdett a sértettel, majd több alkalommal a gépjármű jobb első ajtajába ütött, illetőleg abba belerúgott. Ezt követően a vádlott visszament az ingatlanba, kezébe vett egy téglát és a járműhöz visszamenve ordibált a jármű vezetőjével.

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az utcán közlekedőkben megbotránkozást, vagy riadalmat keltsen.

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség a 2018. július 1. napjától hatályos új büntető eljárási törvény rendelkezéseire is figyelemmel az eljárás gyorsítása céljából büntető végzés meghozatalára tett indítványt vádiratában a bíróság felé.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.