A Fővárosi Főügyészség vádat emelt az apa ellen, aki focimeccsen, szabálytalanul egy stroboszkópot adott a fia kezébe, ami felrobbant.

A vádirat szerint egy harminchét éves férfi 2018. május 27-én, az esti órákban, hatéves gyermekével együtt, szurkolóként vett részt egy futballmérkőzésen egy IX. kerületi sportarénában. Az apa elővett a ruházatából egy úgynevezett stroboszkópot, azt meggyújtotta és a pirotechnikai eszközt átadta a fiának, akinek a kezében az felrobbant, és közvetett életveszélyes sérülést okozott. A fiút a helyszínen ügyelő mentősök szakszerűen ellátták, majd kórházba szállították.

A pirotechnikai eszközt nem használhatta volna tizenhat éven aluli személy és azt tilos kézben meggyújtani. és tartani.

A Fővárosi Főügyészség a cselekményt beismerő és megbánó apa ellen gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszék előtt. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás tartása nélkül, büntetővégzésben szabjon ki végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést.

A Fővárosi Főügyészség felhívja a figyelmet, hogy a pirotechnikai eszközök használata során mindig fokozott körültekintéssel, a kiskorúak védelmét szem előtt tartva, a szabályokat maradéktalanul betartva kell eljárni.

Hozzászólások lezárva.