A mai napon állítja bíróság elé a Szegedi Járási Ügyészség azt a hontalan férfit, aki idén január 4-én, hajnalban, négy szír állampolgárt csempészett gépkocsijában, Csongrád megyében.

A vád szerint a négy külföldi személy január 4-én a Tiszán áthajózva gumicsónakkal lépte át a szerb-magyar államhatárt. A gyanúsított az ismeretlenül maradt megbízója utasítására a közelben várakozott az illegális határátlépőkre, majd őket járművébe felvette, és továbbszállította Nyugat-Európa felé. A járművet és a benne utazókat azonban a rendőrség Szeged határában igazoltatta.

Az elkövetésen tetten ért gyanúsított az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult büntetőeljárásban beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. A beismerésre és a tettenérésre tekintettel a gyanúsítottat az ügyészség gyorsított eljárásban állítja bíróság elé.

A letartóztatás hatálya alatt álló gyanúsított felelősségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság a mai napon tartott tárgyaláson fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.