A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség kifosztás bűntette miatt – gyorsított eljárásban – bíróság elé állította azt a 49 éves férfit, aki két nappal ezelőtt egy villamosmegállóban alvó férfi mobiltelefonját eltulajdonította.

A tényállás szerint a vádlott 2018. január 7-én a hajnali órákban Budapest VI. kerületében, a Teréz körúti villamosmegállóban leült az egyik padon alvó férfi mellé, majd miután meggyőződött arról, hogy a sértett nem ébredt fel, benyúlt a nadrágzsebébe, és onnan kivette annak 200.000 forint értékű mobiltelefonját.

Az elkövetést a térfigyelő központ munkatársai észlelték, és a helyszínre érkezett rendőrök a vádlottat a Nyugati pályaudvar aluljárójában elfogták.

A Budapesti VI. Kerületi Rendőrkapitányság által teljesített nyomozás eredményeként a kerületi ügyészség a férfit gyorsított eljárásban még az őrizet tartama alatt, 72 órán belül bíróság elé állította.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság a váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét és ezért őt 3 év 10 hó börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, egyúttal megállapította, hogy a többszörösen büntetett előéletű férfi feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet nem jogerős.

A vádlott előzetes letartóztatását a bíróság ügyészi indítványra a másodfokú eljárás befejezéséig elrendelte.

Az ügy kapcsán a Budapesti Rendőr-főkapitányság által közzétett felvételek az alábbi linken elérhetők:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/kifosztas-a-villamosmegalloban

Hozzászólások lezárva.