A Somogy Megyei Főügyészség eredményes fellebbezése folytán a Pécsi Ítélőtábla négy év hat hónap szabadságvesztést szabott ki azzal a negyvenhét éves férfival szemben, aki késsel életveszélyes sérülést okozott partnerének.

A korábban emberölés miatt elítélt vádlott 2018 májusában Fonyódra utazott, hogy bátyja volt élettársával felvegye a kapcsolatot. A nővel 2018 júniusától rendszeresen találkozott, többször tartózkodott lakásán, nála is aludt, azonban italozó életmódján nem változtatott.

A férfi féltékeny volt, rendszeresen veszekedett a sértettel, ahogy 2018 júliusában is.  A vád szerint aznap este a férfi egy vita hevében hirtelen mozdulattal pofon vágta a mellette fekvő nőt, aki felszólította a vádlottat, takarodjon onnan, amitől a férfi még inkább indulatba jött. A vádlott elővett nadrágja zsebéből egy hét centiméter pengéjű kést, majd a sértetthez lépett, hanyatt lökte és többször a földön fekvő sértett felé szúrt, az egyik szúrás a sértett mellkasába hatolt.

A vádlott szúrása a sértett mellüregét nem érte el, azonban annak megnyílása közvetetten életveszélyes állapotot eredményezett volna, ennek elmaradása a véletlennek volt köszönhető.

A Kaposvári Törvényszék a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt három év hat hónap szabadságvesztésre ítélte, amely büntetést a súlyosításra irányuló ügyészségi fellebbezés folytán egy évvel emelt fel a Pécsi Ítélőtábla.

Hozzászólások lezárva.