A Somogy Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat egy 46 éves érdi és egy 35 éves siófoki férfival szemben, akik jelentős mennyiségű amfetamint értékesítettek a Balaton déli partján.

A két férfi 2015-ben ismerte meg egymást, az idősebb vádlott már ekkor felajánlotta társának, hogy továbbértékesítés céljából kábítószert ad el neki, aki ekkor még nem élt a kínálkozó lehetőséggel. Később azonban pénzügyi problémái adódtak, ezért már ő kereste meg ismerősét.

Az érdi férfi 2016 ősze és 2017 júliusa között három alkalommal adott el amfetamint siófoki társának, aki az így megszerzett összesen 170 gramm mennyiségű kábítószert az ismerősi körében terítette.

Végül a rendőrök 2017 júliusában ütöttek rajta a pároson. Az érdi férfi lakásán ekkor is jelentős mennyiségű amfetamint, kokaint, illetve a kábítószer porciózásához és értékesítéséhez használt eszközöket foglaltak le, míg a siófoki férfitől szintén nagyobb mennyiségű speed por, és annak kimérésre szolgáló mérleg került elő. Az érdi férfiről elfogása után az is kiderült, hogy nemcsak árulta, de fogyasztotta is a kábítószert, nála pszichoaktív anyag és kokain fogyasztása volt igazolható.

Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő érdi férfival szemben fegyház, míg siófoki társával szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Hozzászólások lezárva.