A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a két férfinek, akik vasárnap délután próbáltak meg becsempészni Magyarország területére 30 lőfegyvert a hozzájuk tartozó tárakkal, hangtompítókkal és lőszerekkel.

A gyanú szerint a férfiak 2019. október 13. napján délután fél ötkor jelentkeztek belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a Röszke Autópálya Határátkelőhelyen az egyikük által vezetett személygépkocsival. A beléptetést végző pénzügyőr kérdésére nemleges nyilatkozatot tettek. Mivel a gyanúsítottak idegesen viselkedtek, valamint a gépjármű tanksapkája a megütögetést követően rendellenes hangokat adott, ezért másodlagos ellenőrzésre irányították a gépkocsit.

Az ellenőrzés során a gépjármű üzemanyagtartájából 30 db lőfegyvert, a hozzájuk tartozó tárakat, hangtompítókat, valamint mintegy 600 töltényt foglaltak le. A lőfegyverek, a hozzájuk tartozó tárak, hangtompítók és lőszerek vákuumcsomagolásban voltak az üzemanyagtartályban elrejtve.

A lőfegyver és lőszer engedély nélküli behozatalával elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt a gyanúsítottak letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai délelőttön megtartott üléseken fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.