A Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója felé, hogy rendelje el annak a két férfinak és két nőnek a letartóztatását, akik hosszú éveken keresztül futtattak lányokat Nyugat-Európában, és mosták tisztára Magyarországon az abból származó pénzt.

A gyanú szerint a gyanúsítottak egyike 2009-től kezdődően rábírta a kiszolgáltatott helyzetben lévő sértettet, hogy Hollandiában, Dániában, illetőleg Izlandon folytasson üzletszerű kéjelgést. A gyanúsított oda a sértettet rendszeresen kiszállította, lakhatását megszervezte, meghatározta, hogy naponta mennyi bevételt kell szereznie. Az így befolyt jövedelmet a sértett a gyanúsítottnak átadta, aki azt részben saját maga, részben pedig családtagjai megélhetésére fordította, illetőleg ingatlanokat vásárolt belőle, vagy azokat felújíttatta. A gyanúsított a gyanú szerint 2017. év végéig mindegy 90 millió forintot szerzett meg a kiszolgáltatott helyzetbe hozott sértettől a fenti módszerrel.

Ugyanezzel a módszerrel futtatott 2014. évtől kezdődően egy másik gyanúsított egy másik sértettet Hollandiában, Dániában és Izlandon, azonban a férfinak 2016. év végén egy szabadságvesztés büntetés letöltése végett börtönbe kellett vonulnia. Erre figyelemmel az általa futtatott prostituáltat átadta kizsákmányolás céljából a vele személyes és egyéb kapcsolatban is levő gyanúsított társának azért, hogy a sértett prostitúciós tevékenységet tovább folytassa. A két férfi között létrejött megállapodás szerint a börtönbüntetését töltő gyanúsított bentről továbbra is felügyelte, illetőleg társán keresztül közvetetten is ellenőrizte a sértett prostitúciós tevékenységét, és abból a megállapodás szerint részesült is.

A két férfi vonatkozásában az üzletszerűen, kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntette miatt, míg a velük hozzátartozói viszonyban lévő másik két gyanúsított vonatkozásában pénzmosás bűntette miatt indult eljárásban a Csongrád Megyei Főügyészség a szökés, elrejtőzés, az eljárás meghiúsításának a veszélye, valamint egyes terheltek vonatkozásában a bűnismétlés veszélye miatt tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére.

A főügyészség indítványáról a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon tartandó üléseken fog döntést hozni.

 

Hozzászólások lezárva.