A Battonyai Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt kezdeményezte egy 22 éves Medgyesegyházán tartózkodó román állampolgárságú férfi letartóztatását.

A rendelkezésre álló adatok szerint a román állampolgárságú gyanúsított állandó munkahellyel és jövedelemmel nem rendelkezik, mezőgazdasági idénymunka végzése céljából tartózkodott Medgyesegyházán. 2018. július 07-én hajnalban egy medgyesegyházi presszó előtt, az utcán a gyanúsított szóváltásba keveredett egy helyi férfival. Mindketten ittas állapotban voltak. A szóváltás odáig fajult, hogy a gyanúsított megütötte a sértettet, majd annak táskájából elővett egy 7,5 cm pengehosszúságú kést, és pénzt követelt tőle azzal, hogy ha nem adja át a pénzét, akkor leszúrja. A sértett a fenyegetés hatására lecsatolta derekáról az övtáskáját, és átadta a gyanúsítottnak, aki abból 20.000.-Ft-ot, valamint a sértett mobiltelefonját kivette. Eközben a sértett elszaladt a helyszínről, de a gyanúsított utánafutott, majd miután utolérte, ismét bántalmazta. A megtámadott férfi végül egy üzletbe menekült be, és onnan értesítette a rendőrséget.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére a szökés, elrejtőzés veszélye miatt, a terhelt jelenlétének biztosítása érdekében került sor.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását 1 hónapra elrendelte.

 

Hozzászólások lezárva.