Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség a negyvenöt éves férfival szemben.

A vád szerint a vádlott 2017 júliusában, Miskolc belvárosában haladt az általa vezetett teherautóval. A vádlott a kézben tartott mobillal telefonált, ezért későn vette észre az előtte a piros lámpánál álló személygépkocsit. A vádlott, hogy az ütközést elkerülje, fékezett és balra rántotta a kormányt, azonban a manőver miatt átsodródott a szembejövő sávba, ahol ütközött egy szemben szabályosan közlekedő személyautóval. A személyautó az ütközés miatt kisodródott és nekiütközött egy, a másik sávban vele párhuzamosan haladó autónak.

Az ütközés miatt a vádlott járműve hátulról nekiütközött a piorsnál előtte álló személyautónak.

A balesetben a személyautókban ülők közül egy nő nyolc napon túl gyógyuló orrcsont és homloküregcsont törést szenvedett. További két személy nyolc napon belül gyógyuló mellkasi és nyaki zúzódásos sérülést szenvedett.

A vádlott megszegte a KRESZ azon előírását, miszerint vezetés közben tilos kézben tartott mobiltelefont használni, illetve a baleset során szabálytalanul átlépte a záróvonalat, amely miatt ütközött a szemben haladó járművel.

Az ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Hozzászólások lezárva.