A csalás bűntette és más bűncselekmények miatt a Szolnoki Törvényszék előtt folyamatban lévő „Bróker Marcsi” ügyeként elhíresült büntetőeljárásban a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványának megfelelő érvekkel utasította el a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla a vádlott bírósági eljárás elhúzódása miatt bejelentett kifogását.

Az eljárás anyagából ugyanis az állapítható meg, hogy a Szolnoki Törvényszék az eddig lefolytatott bizonyítási eljárás során határidő mulasztást nem valósított meg. Az elsőfokú bíróság az ügyben a már megtartott tárgyalási napok száma, és az azokon foganatosított eljárási cselekmények alapján a büntetőeljárás ésszerű időn belül történő befejezésére törekedett. Egyebekben a bizonyítási eljárás sorrendiségének meghatározása a bíróság kompetenciájába tartozó kérdés.

A belize–i San Pedroban elfogott, 12 milliárdos csalással és sikkasztással vádolt terheltnek a letartóztatása kapcsán felmerült azon hivatkozása, hogy a büntetés végrehajtási intézet által biztosított ingerszegény környezet fizikai és egészségi állapotának megromlását idézi elő, a kifogás elbírálásának tárgyát nem képezheti.

Hozzászólások lezárva.