A bűncselekmény elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Fonyódi Járási Ügyészség egy 63 éves férfi ellen, aki egy Fonyód közeli faluban megütötte az idős sértettet, majd megelőző távoltartás hatálya alatt visszament a sértett otthonába, ahol veréssel fenyegetve jutott pénzhez.

Az alkoholfüggő vádlott 17 éve létesített élettársi kapcsolatot a 84 éves német állampolgárságú sértettel, amely 2019-ben megszakadt a vádlott fokozódó italozása és agresszív viselkedése miatt. A veszekedések rendszeresek voltak köztük, ennek ellenére a vádlott nem költözött el az idős asszony otthonából, hanem segített a ház körül, ezért a jövedelemmel nem rendelkező vádlott megélhetését is a sértett biztosította nyugellátásából.

2020 januárjában az ittas férfi felindultan, az éppen tévét néző sértettől alkoholt követelt. Az idős sértett azonban hiába válaszolt, a vádlott egy alkalommal ököllel homlokon ütötte. Az ütéstől az asszony elvesztette egyensúlyát és bal csuklójára esett, ami eltörött.

A sértett bántalmazása miatt a vádlottal szemben megelőző távoltartást rendelt el a bíróság, de a vádlott a magatartási szabályokat megszegve pár nap múlva felkereste a sértettet azért, hogy tőle szeszes italra pénzt szerezzen. Az idős asszonyt ez alkalommal az ittas férfi veréssel fenyegette, amely hatására a sértett átadta a nála lévő 18.000,-Ft-ot a vádlottnak.

A letartóztatásban lévő férfival szemben az ügyészség – amennyiben előkészítő ülésen annak elkövetését elismeri – 8 évi fegyházbüntetést és 8 évi közügyektől eltiltást indítványozott.

Hozzászólások lezárva.