Az Esztergomi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és rongálás vétsége miatt emelt vádat a 34 éves leányvári férfival szemben.

Az elkövető 2017. október 31-én, 11 órakor Leányvár után a 10-es főúton az előtte haladó lassú jármű előzésébe kezdett, azonban nem vette észre, hogy közben a mögötte közlekedő férfi – a későbbi sértett – szintén előzött. Ennek során a gépkocsik külső visszapillantó tükrei összeértek és megsérültek, ezért mindketten félreálltak.

A férfi dühös és indulatos lett, odament a sértett gépkocsijához és azt ordította, hogy szálljon ki, de a sértett a kocsiban maradt. A férfi egy viperával rávágott a sértett gépkocsijának szélvédőjére, a motorháztetejére, és a jobb oldali visszapillantó tükrére, közben trágár szavakat használva kiabált. Tenyérrel ütötte a sértett gépkocsijának vezető ülésnél lévő ablakát, és rángatta az ajtaját. A férfit a sértett gépkocsija mellett álló édesapja próbálta megfékezni.

A sértett 8 éves kisfia a férfi agresszív fellépésétől nagyon megijedt és sírt.

A férfi a gépkocsiban 156.028 forint kárt okozott. Cselekménye olyan kihívóan közösségellenes és erőszakos volt, amely alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

A garázda férfi büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság dönt.

A cselekményt egy gépkocsi fedélzeti kamerája rögzítette.


 
A kapcsolódó videó anyag letölthető innen.

Hozzászólások lezárva.