A vádirat szerint a 28 éves férfi 2016 decemberétől a 2017 áprilisában történt elfogásáig összesen négy nőt támadott meg szexuális célzattal Budapest XIV. kerületében.

A vádlott a bűncselekményeket az éjszakai, hajnali órákban követte el az utcán egyedül sétáló nők sérelmére. A férfi a sértetteket a gépkocsijával követni kezdte, majd megállt, és teljesen meztelenül, az arcát egy sállal vagy maszkkal eltakarva, kiszállt az autóból és a nőkre támadt. A megtámadott nőket lefogta, földre rántotta, és bántalmazta, többüknek  az arcát ököllel ütötte annak érdekében, hogy őket erőszakkal, súlyosan szeméremsértő cselekmény eltűrésére kényszerítse.

Két esetben a szexuális erőszak kísérleti szakban maradt; az egyik esetben a megtámadott nő hangos kiabálása és heves védekezése miatt, a másik esetben pedig azért, mert az egyik közeli házban lakó és a sértett segélykiáltásait meghalló személy őt a cselekményében megzavarta.

Volt olyan nő, akit a vádlott olyan súlyosan bántalmazott, hogy nyolc napon túl gyógyuló arccsont-, szemüreg-, illetve állcsont töréseket szenvedett.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben négy rendbeli szexuális erőszak bűntette, illetve kísérlete, valamint súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. A vád tárgyává tett bűncselekmények büntetési tételének felső határa – a bűnhalmazat miatt – 12 évig terjedő szabadságvesztés.

A férfi elfogásáról készült korábbi, Budapesti Rendőr-főkapitányság által készített felvételek elérhetősége:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/szexualis-kenyszerites-es-sulyos-testi-sertes

 

Hozzászólások lezárva.