A Komáromi Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat a 28 éves nővel szemben.

Egy jelenleg ismeretlen helyen tartózkodó külföldi férfi a nőt megbízta azzal, hogy migránsok csempészésére alkalmas tehergépkocsit vásároljon. Az elkövető ebbe 40.000 forint ellenében beleegyezett, a gépjármű vételárát átvette a férfitől, illetőleg tudta azt is, hogy a járművet embercsempészésre fogják használni.

A megbeszélteknek megfelelően a nő az internetes hirdetési oldalon kiválasztott egy tehergépkocsit, azt megvette, és nem sokkal később Budapesten a gépkocsit, az adásvételi szerződést, és az indítókulcsot átadta az őt megbízó külföldi férfinak.

Ezt követően, 2015. július 14. napján, Budapesten, egy ismeretlen személy a nő által megvett  tehergépkocsiba felvett 17 szír migránst azért, hogy őket Ausztriába szállítsa. Az autópályán, Komárom térségében a gépjármű elromlott, ezért az ismeretlen tehergépkocsi vezető a gépjárművet a leállósávban hagyta, és elfutott. A járőrök azonban észrevették a gépkocsit, és ellenőrizték a szír állampolgárokat.

A nő azzal a magatartásával, hogy a megbízójának átadta a gépjárművet, szándékosan segítséget nyújtott ahhoz, hogy 17 migráns Magyarország államhatárát a jogszabályi rendelkezések megszegésével átléphesse.

Az ismeretlen helyen tartózkodó megbízóval szemben a nyomozó hatóság az ügyet elkülönítette és felfüggesztette.

Az elkövető büntetőjogi felelősségéről a Komáromi Járásbíróság dönt.

Hozzászólások lezárva.