A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 24 éves és egy 21 éves férfi ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt.

2017. február hó 22-én a reggeli ködös időben a 24 éves vádlott Felsőzsolca belterületén, Alsózsolca irányába közlekedett egy személykocsival. A vádlott előtt haladt egy hulladékgyűjtő tehergépkocsi, amelyben a vezetőn kívül még két személy utazott. Velük szemben, Alsózsolca irányából, Miskolc irányába ugyanezen útszakaszon közlekedett a 21 éves vádlott a kocsijával, amelynek jobb első ülésén egy nő utazott, aki nem volt bekötve. A 24 éves vádlott a haladása közben utolérte a teherkocsit, megkezdte annak előzését, de a bal oldali forgalmi sávban haladva csak 140-150 méter távolságról észlelte a vele szemben közlekedő autót, mivel az azt vezető 21 éves vádlott nem használt tompított fényszórót, csak helyzetjelző lámpát. A 24 éves vádlott a vészhelyzet miatt fékezett, és baloldalon az útpadkára húzódva megállt. A szembejövő 21 éves vádlott szintén fékezett, de az autó megcsúszott, és az ellenkormányzás következében a függőleges tengelye körül balra elfordulva áthaladt a bal oldali forgalmi sávba, és nekiütközött az előzőleg az árokba húzódó tehergépjármű első részének.

A baleset következtében súlyos sérüléseket szenvedett nő, a vérzéses sokk miatt a helyszínen életét vesztette.

A balesethez egyrészt az a KRESZ szabályszegés vezetett, hogy a 24 éves vádlott úgy kezdte meg a tehergépkocsi előzését, hogy a biztonságos előzéshez szükséges távolságot nem látta be, másrészt a 21 éves vádlott tompított világítás helyett, csak helyzetjelző lámpákkal közlekedett, így kevésbé volt észlelhető.

Az ügyészség mindkét vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.

Az ügyről kiadott korábbi rendőrségi közlemény az alábbi linken érhető el:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/kozlekedesrendeszet/halalos-baleset-felsozsolcan#6

 

Hozzászólások lezárva.