A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy 47 éves soltszentimrei nővel szemben, aki tavaly október 12-én este veszekedést követően férfiismerősét saját háza előtt kétszer mellkason szúrta.

A 47 éves nő és férfiismerőse – az ügy sértettje – hosszú évek óta ismerik egymást, közöttük évekkel ezelőtt rövid érzelmi kapcsolat is fennállt. A sértett Soltszentimrén idős, beteg, rendszeres gondozásra szoruló édesanyjával lakott együtt, akinek ápolását korábban a nő díjazás ellenében végezte. Mivel az idős asszony nem volt elégedett a vádlott munkájával, 2018 szeptemberében felmondott neki és másik gondozónőt fogadott fel.

A vádlott a kereseti lehetőségének elvesztése miatt megneheztelt az új gondozónőre, ráadásul még féltékeny is volt rá, mivel még mindig szerette a sértettet. A vádlott többször kezdeményezte az ügy tisztázását a férfivel és az új gondozónővel, de ők ezt elhárították. Emiatt a vádlott még jobban megharagudott mindkettejükre és egyre többet italozott a helyi kocsmában.

2018. október 12-én este a vádlott összetalálkozott a kocsmában a férfivel, ő azonban kitért előle és hazaindult. A nő hazáig követte és mivel a férfi nem akart vele beszélgetni, trágár szavakkal hangosan szitkozódni kezdett. Emiatt a férfi a nőt jobb karjánál megfogva távozásra szólította fel. Ekkor a nő egy hirtelen mozdulattal a kabátja zsebéből egy 12 cm pengehosszúságú kést vett ki és azzal közepes erővel kétszer mellkason szúrta a férfit. Az első szúrás váratlanul érte a férfit, de a másodiknál már kezeit maga elé tartva védekezett a szúrás ellen. Ekkor a nő abbahagyta a támadást és értesítette a rendőrséget.

A sértett a szúrások következtében a mellüregbe hatoló, de a belső szervek sérülésével nem járó szúrt sérüléseket szenvedett, amely közvetett életveszéllyel járt.

A büntetett előéletű nőt az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A jelenleg letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.