A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a német állampolgárságú férfival szemben, aki 2016. december 7-én nagy mennyiségű marihuánát hozott be az ország területére.

A vádirat szerint az elkövető 2016. december 2-án németországi lakóhelyéről az Albán Köztársaságba utazott, hogy a tulajdonában lévő személygépkocsit ott eladja. A vádlott a gépjárművet nem tudta értékesíteni, ugyanakkor megállapodott egyik ismerősével, hogy 1000 euró ellenében a gépkocsijában kábítószert visz vissza Albániából Németországba. A férfi ismerőse a vádlott tudtával a gépjárműbe 20 csomag marihuánát rejtett el. A vádlott 2016. december 7-én az éjszakai órákban gépjárművével a Szerb Köztársaság felől lépett be Magyarország területére a röszkei határátkelőnél. A vámvizsgálat során a gépkocsiba rejtett, mintegy nettó tizenhét kilogramm kábítószert az ellenőrök megtalálták. A férfi által szállított marihuána tiszta hatóanyag tartalma mintegy 2400 gramm volt, ami több, mint kétszeresével haladta meg a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A Csongrád Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő elkövetőt különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. Az ügyészség az öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt a vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását és a vádlottnak az ország terültéről történő kiutasítást indítványozta. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.