A Bajai Járási Ügyészség embercsempészés bűntette vádat emelt egy 32 éves szerb férfivel szemben, aki 2019. február 28-án este Szabadkáról egy iráni férfit akart a hercegszántói határátkelőn át Budapestre csempészni, de a határnál elfogták őket.

A szerb származású, de német állampolgárságú vádlottat egy ismeretlen szerb férfi vette rá arra, hogy egy iráni migránst szállítson Budapestre. Az iráni férfi úti célja Bécs volt, amit a vádlott is tudott.

A megbízásnak megfelelően a vádlott 2019. február 28-án este a szerbiai Szabadkán felvette az autójába az iráni migránst és Zombort is érintve a szerb-magyar határhoz vitte. A vádlott és az iráni férfi a hercegszántói határátkelőnél akartak belépni Magyarországra. A vádlott által szállított migráns egy meghamisított görög igazolványt adott át a határrendésznek, aki azonban felfedezte ezt és elfogta őket.

A hamisított igazolványt felhasználó migránssal szemben közokirat-hamisítás bűntette miatt külön eljárás indult, őt a járási ügyészség megrovásban részesítette.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség embercsempészés bűntettével vádolja és felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy Magyarország területéről utasítsák ki. A vádlott bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.