A Veszprém Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal 32 éves férfival szemben, aki 2019 áprilisában az egyik veszprémi sörözőben úgy ütötte meg az előzőleg vele kötekedő, szintén ittas sértettet, hogy az magatehetetlenül hanyatt esett, fejét a padlóba ütötte, és az így elszenvedett koponyasérülés miatt életét vesztette.

A vádirat szerint az elkövető már délelőtt elindult otthonról, majd napközben több szórakozóhelyen is megfordulva, szeszes italt fogyasztott. A férfi végül este tíz óra körül érkezett a sörözőbe, ahol tovább folytatta az italozást. A szintén ittas sértett tizenegy óra után érkezett, és a sörözőben fogyasztott további alkohol hatására viselkedése kötekedővé, tolakodóvá vált.

A vádlott éjfél előtt mintegy negyedórával kiment a kocsma elé dohányozni, majd néhány perc múlva a sértett is az utcára ment, ahol az elkövetőt a külsejére vonatkozó, sértő megjegyzésekkel illette. A férfi erre nem reagált, visszament az épületbe, és a pultnál leült.

Röviddel ezután a sértett is visszatért, szóba elegyedett a pultnál helyet foglaló vendégekkel, majd ismét sértő megjegyzéseket tett a vádlottra. Az elkövető nem válaszolt, azonban a sértett egy újabb, durva megjegyzését követően előbb ülő helyzetből, majd felállva két ízben is arcon ütötte a férfit, aki megtántorodott, és védekezésül maga is a vádlott felé ütött.

Az elkövető ekkor a sértettet ököllel szájon ütötte, aki az ütés következtében magatehetetlenül hanyatt esett, fejét a padlóba ütötte és elveszítette az eszméletét.  A vádlott mindezzel nem törődve távozott, és taxival egy másik szórakozóhelyre ment.

A sörözőből a sértett részére mentőt hívtak, azonban a férfi az elszenvedett koponyasérülése miatt, az orvosi ellátás ellenére a helyszínen elhunyt.

Az ügyészség a vádiratában börtönbüntetés kiszabására tett indítványt az elkövetővel szemben, akinek az esetet megelőző kábítószer-fogyasztása miatt is kell felelnie a Veszprémi Törvényszék előtt.

A rendőrség által korábban kiadott – videót és fényképeket is tartalmazó – közlemény az alábbi linken érhető el:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/letartoztattak-a-veszpremi-halalt-okozo-testi

Hozzászólások lezárva.