A palesztin férfi hajnali órákban támadt egyedül közlekedő nőkre Budapesten; az ügyészség szexuális erőszak bűntettének és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja.

A vádirat szerint a vádlott, egy harminckét éves palesztin férfi, 2018. április 29-én, hajnalban, a III. kerületben, követni kezdett egy nőt, majd belépett utána egy társasházba. A férfi az aulában szexuálisan is bántalmazni akarta a sértettet, ezért földre nyomta és megütötte, a sértett azonban ellenállt, így a férfi célja nem valósult meg. A nő könnyű sérüléseket szenvedett, a támadás azonban alkalmas volt súlyos sérülés okozására is.

A férfi 2018. október 20-án, hajnalban, a XIII. kerületben, egy másik nőt is követni kezdett, és egy lépcsőház előterében utolérve, szintén szexuális céllal megtámadta. Ez a sértett is ellenállt, és sikerült kilöknie a férfit az ajtón. A nő könnyű sérüléseket szenvedett.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a férfi ellen két rendbeli, szexuális erőszak bűntettének kísérlete és egy rendbeli súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra.

A vád szerinti bűncselekményeket a törvény – a halmazati szabályokra figyelemmel – kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti. A kerületi ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

A vádlott 2019 szeptemberéig letartóztatásban volt, ezt követően a bíróság döntése alapján bűnügyi felügyelet alá került.

Hozzászólások lezárva.