Főoldal » Archív » Zárórához közel estek egymásnak az ittas vádlottak egy kaposvári sörözőben

A Kapos­vá­ri Járá­si Ügyész­ség cso­por­to­san elkö­ve­tett garáz­da­ság bűn­tet­te és más bűn­cse­lek­mény miatt emelt vádat négy férfi ellen, akik össze­vereked­tek egy kapos­vá­ri sörö­ző­ben, azon­ban a tör­tén­te­ket a kame­ra­fel­vé­tel tel­jes egé­szé­ben rög­zí­tet­te.

A vád­lot­tak 2020 janu­ár­já­ban egy bel­vá­ro­si sörö­ző­ben ita­loz­tak úgy, hogy a vád­lot­tak közül hár­man egy tár­sa­ság­hoz tar­toz­tak, míg a negye­dik vád­lott egy fia­ta­labb férfi volt. A vád­lot­tak között ele­in­te nem volt konf­lik­tus, azon­ban a zár­órá­hoz közel a sörö­ző tera­szán a nagyobb tár­sa­ság­hoz tar­to­zó vád­lottak egyi­ke köte­ked­ni kez­dett a fia­ta­labb fér­fi­val, aki az őt ért lökést nem hagy­ta szó nél­kül és visszaütött. 

Ebből komo­lyabb vere­ke­dés ala­kult ki, mely­nek során a fia­ta­labb férfi tár­sa­sá­gá­ba tar­to­zó, békí­tő szán­dék­kal fellépő férfi is több ütést kapott, illet­ve a rend­bon­tás során a vád­lot­tak a beren­de­zést sem kímél­ték, asz­ta­lo­kat és szé­keket is fel­bo­rí­tot­tak. A vereke­dést a sörö­ző biz­ton­sá­gi kame­ra­rend­sze­re tel­jes egé­szé­ben rög­zí­tet­te, így meg­ál­la­pít­ha­tó volt, hogy a három idő­sebb vád­lott cso­por­to­san tanú­sí­tott kihí­vó­an közös­ség­el­le­nes és erő­sza­kos maga­tar­tást.

A vere­ke­dés­ben részt vevők egyi­ke sem szen­ve­dett súlyosabb sérü­lést, könnyű testi sér­tés miatt pedig nem terjesz­tettek elő magánindítványt.

Az ügyész­ség a vád­lot­tak közül a leg­idő­sebb, több­szö­rö­sen bün­te­tett elő­éle­tű fér­fi­val szem­ben elzá­rás, másik két tár­sá­val szem­ben pénz­bün­te­tés, míg a leg­fi­a­ta­labb – a cso­por­tos elkö­ve­tés­ben részt nem vevő – garáz­da­ság vét­sé­gé­vel vádolt fér­fi­val szem­ben pró­bá­ra bocsá­tás alkal­ma­zá­sá­ra tett indítványt.