Főoldal » Hírek » Szexuális kényszerítés a veteményeskertben - a Zala Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

Erő­sza­ko­san lépett fel a szom­széd kis­lánnyal szem­ben az a Keszt­hely kör­nyé­ki idős férfi, aki az álta­la már évek óta ismert, és éppen a szom­széd kert­ben para­di­cso­mot szedő, gya­nút­lan 15 éves kis­lányt meg­kör­nyé­kez­te, és tes­tét meg­érint­ve őt molesztálta.

A vád­irat sze­rint a 60-as éve­i­ben járó Keszt­hely kör­nyé­ki férfi 2021. júli­u­sá­ban isme­rő­se lakó­há­zá­nak hátsó kert­jé­ben tar­tóz­ko­dott, ami­kor ész­re­vet­te, hogy a szom­szé­dos ingat­lan vete­mé­nyes­kert­jé­be érke­zett para­di­cso­mot szed­ni az ott bér­lő­ként élő csa­lád 15 éves lánygyermeke.

Mivel a férfi koráb­ban is vég­zett már mun­ká­la­to­kat isme­rő­se ingat­la­nán, ismer­te a szom­szé­dos ház­ban évek óta bér­lő­ként lakó sér­tet­tet és csa­lád­ját. A két ingat­lan a ker­tek között egy kapun keresz­tül átjár­ha­tó volt, ame­lyen a férfi átment a kis­lány­hoz és beszél­ge­tést kez­de­mé­nye­zett vele, majd meg­ölel­te. A beszél­ge­tés köz­ben a férfi várat­la­nul meg­fog­ta a gyer­mek mel­lét, ami­től a kis­lány meg­ré­mül­ve elme­ne­kült előle. A férfi a kert­ka­pu­ban meg­vár­ta és ami­kor a kis­lány meg­pró­bált elha­lad­ni mel­let­te, meg­ra­gad­ta a alkar­ját, vissza­húz­ta magá­hoz, és újra meg­fog­ta a mellét. 

A sér­tett­nek végül sike­rült kisza­ba­dul­nia a vád­lott fogá­sá­ból, illet­ve a sér­tet­ti ellen­ál­lást ész­lel­ve a férfi fel­ha­gyott a cse­lek­mé­nyé­vel, azon­ban a tola­ko­dó és súlyo­san sze­mé­rem­sér­tő maga­tar­tá­sa – amely a vád­lott nemi vágyá­nak fel­kel­té­sé­re irá­nyult – alkal­mas volt arra, hogy a 15 éves fia­tal­ko­rú sér­tett­ben komoly félel­met keltsen.

A Keszt­he­lyi Járá­si Ügyész­ség tizen­nyol­ca­dik élet­évét be nem töl­tött sze­mély sérel­mé­re elkö­ve­tett sze­xu­á­lis kény­sze­rí­tés bűn­tet­te miatt emelt vádat a fér­fi­vel szem­ben, amely­ben fel­füg­gesz­tett bör­tön­bün­te­tés kisza­bá­sá­ra tett indít­ványt. Kérte továb­bá, hogy a bíró­ság vég­le­ges hatállyal tilt­sa el a vád­lot­tat bár­mely olyan fog­lal­ko­zás­tól vagy egyéb tevé­keny­ség­től, amely­nek kere­té­ben kis­ko­rú­ak­kal kerül­ne kapcsolatba.