Főoldal » Hírek » Fővárosi Főügyészség » Kétszer akarta kirabolni ugyanazt a benzinkutat – rendőrségi videóval – a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye

A Buda­pes­ti II. és III. Kerü­le­ti Ügyész­ség vádat emelt, és fegy­ház­bün­te­tést indít­vá­nyoz egy 22 éves fér­fi­val szem­ben, aki tavaly novem­ber­ben kés­sel fenye­get­ve rabolt ki egy óbu­dai ben­zin­ku­tat, majd mene­kü­lés köz­ben kirúg­ta az üzlet ajta­ját. A vád­lott két nap múlva vissza­tért, hogy újra rabol­jon, a ter­vé­ben azon­ban meg­za­var­ták, ezért ekkor zsák­mány nél­kül mene­kült el. A bíró­ság az ügy­ben hama­ro­san elő­ké­szí­tő ülést tart.

A vád­irat sze­rint a vád­lott 2022. novem­ber 9-én, haj­nal­ban, egy III. kerü­le­ti ben­zin­kút­hoz ment azért, hogy az azna­pi bevé­telt erő­szak­kal meg­sze­rez­ze. A férfi az arcát maszk­kal elta­kar­va bement az üzlet­he­lyi­sé­gé­be, ahol egye­ne­sen a pult­hoz lépett, majd elő­vett egy kést, és azzal fenye­get­te a pult mögött álló alkal­ma­zot­tat, miköz­ben a bevé­telt köve­tel­te. Az eladó a fenye­ge­tés hatá­sá­ra átad­ta a táma­dó­nak a kasszá­ban lévő több mint 300.000 forint bevé­telt, ame­lyet meg­sze­rez­ve a vád­lott futva pró­bált távoz­ni az üzlet­ből, amely­nek ajta­ja azon­ban nem nyílt ki. A mene­kü­lés érde­ké­ben az elkö­ve­tő több­ször neki­ro­hant az ajtó­nak, nagy erő­vel bele­rú­gott, így az ajtó kisza­kadt a helyé­ről, a vád­lott pedig elfu­tott a hely­szín­ről. A ron­gá­lás­sal a férfi csak­nem 400.000 forint kárt okozott.

2022. novem­ber 11-én, este, a vád­lott ismét meg­je­lent ugyan­an­nál az óbu­dai ben­zin­kút­nál azért, hogy a bevé­telt rab­lás­sal meg­sze­rez­ze. A férfi megint elta­kar­ta az arcát, és úgy akart belép­ni az üzlet­be, ekkor azon­ban a ben­zin­kút egyik alkal­ma­zott­ja rászólt, hogy vegye le a masz­kot, ezért a vád­lott elállt a ter­vé­től és elsza­ladt a helyszínről.

A Buda­pes­ti II. és III. Kerü­le­ti Ügyész­ség a fér­fit fel­fegy­ver­kez­ve elkö­ve­tett rab­lás bűn­tet­té­vel, vala­mint rab­lás elő­ké­szü­le­té­vel vádol­ja, és vele szem­ben fegy­ház­bün­te­tés kisza­bá­sát indít­vá­nyoz­ta a vádiratban.

A bíró­ság az ügyész­ség indít­vá­nyá­ra a vád­lott letar­tóz­ta­tá­sát a vád­eme­lés után is fenn­tar­tot­ta, és az ügy­ben 2023 novem­be­ré­re ter­ve­zi az elő­ké­szí­tő ülés tartását.

A Buda­pes­ti Rendőr-főkapitányság elfo­gás­kor kiadott köz­le­mé­nye, vide­ó­val, az aláb­bi lin­ken megtekinthető.

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/a-rablonak-bilincs-a-rendornek-jutalom