Főoldal » Hírek » Pécsi Fellebbviteli Főügyészség » Pótkerékben szállították a kábítószert – a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye

A Pécsi Íté­lő­táb­la – a Pécsi Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség indít­vá­nyá­val egyet­ért­ve - súlyo­sí­tot­ta azon vád­lot­tak fegy­ház­bün­te­té­sét, akik érté­ke­sí­té­si cél­lal kül­föld­ről jelen­tős mennyi­sé­gű kábí­tó­szert szál­lí­tot­tak az országba.

Az 50 éves vád­lott és 28 éves társa 2021-ben ismer­ked­tek meg. Talál­ko­zá­su­kat köve­tő­en 2021-ben elha­tá­roz­ták, hogy egyi­kük kül­föl­di uta­zás cél­já­ból kis­te­her­au­tót bérel, és uta­zá­sa­ik során autó­kat visz­nek ki kül­föld­re és szál­lí­ta­nak be az ország terü­le­té­re. Az idő­sebb vád­lott ezen uta­zá­sok során kábí­tó­szer beszer­zé­sét is ter­vez­te, így egyik uta­zás alkal­má­val egy pót­ke­re­ket is magá­val vitt, amely­nek abron­csá­ba rejt­ve kíván­ta a kábí­tó­szert haza­szál­lí­ta­ni. A teher­gép­ko­csit bérlő vád­lott szá­má­ra ekkor vált vilá­gos­sá társa uta­zá­sa­i­nak tény­le­ges célja, azon­ban azt nem elle­nez­te, sőt tár­sá­tól aján­dék­ként fogyasz­tá­si mennyi­sé­gű kábí­tó­szert is elfogadott.

Az ezt köve­tő kiuta­zás során a vád­lot­tak a kábí­tó­szert már egy­más tevé­keny­sé­gé­ről tudva, közö­sen sze­rez­ték be, és szál­lí­tot­ták érté­ke­sí­té­si cél­lal az ország­ba. A rend­őrök ennek során haza­ér­ke­zé­sük­kor tet­ten érték őket, majd a gép­ko­csi­ban, illet­ve egyi­kük gará­zsá­ban jelen­tős mennyi­sé­gű kábí­tó­szert fog­lal­tak le.

A Kapos­vá­ri Tör­vény­szék a vád­lot­ta­kat 2023. máju­sá­ban  kábítószer-kereskedelem bűn­tet­té­ben mond­ta ki bűnös­nek, és az idő­sebb vád­lot­tat 7 év, tár­sát 3 év fegy­ház­bün­te­tés­re ítél­te. Az íté­let ellen az ügyész súlyo­sí­tá­sért, a véde­lem eny­hí­tés iránt fellebbezett.

A Pécsi Íté­lő­táb­la a mai napon kihir­de­tett jog­erős hatá­ro­za­tá­val a vád­lot­tak bün­te­té­sét 8 év, illet­ve 4 év fegy­ház­bün­te­tés­re súlyosította.