Főoldal » Hírek » Sajtóközlemények » Rollerrel menekült a zsaroló – fotókkal – a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A Nyír­egy­há­zi Járá­si Ügyész­ség 1 hóna­pon belül bíró­ság elé állí­tot­ta azt a fér­fit, aki zsa­ro­lás­sal akart mun­kál­ta­tó­já­tól pénzt sze­rez­ni, majd a rend­őrök elől rol­ler­rel menekült.

A vád­irat sze­rint a 20-as évei köze­pén járó nyír­egy­há­zi férfi - anya­gi gond­jai eny­hí­té­sé­re - 2023. szep­tem­ber 13-án, egy álta­la koráb­ban lét­re­ho­zott e-mail cím­ről üze­net kül­dött a mun­kál­ta­tó­já­nak. Őt azzal fenye­get­te meg, hogy ha nem sze­ret­né, hogy a NAV vizs­gá­lód­jon a cégé­nél, még aznap dél­után tegyen egy álta­la meg­ha­tá­ro­zott hely­re egy zacs­kó­ban 5.000.000 forint kész­pénzt. A level­ben azt is közöl­te a vád­lott a sér­tet­tel, hogy amennyi­ben ezt nem teszi meg vagy „trük­kö­zik”, akkor a bizo­nyí­té­ka­it meg­kül­di a meg­fe­le­lő szervekhez.

Mivel az ügy­ve­ze­tő az üze­net­re nem vála­szolt, a férfi újabb sür­ge­tő üze­ne­te­ket kül­dött, majd egy nap hala­dé­kot is adott a fizetésre.

Mivel a cég sza­bá­lyo­san műkö­dik, és a sér­tett­nek sem­mi­lyen fél­ni­va­ló­ja nem volt a zsa­ro­ló­tól, azon­nal a rend­őr­ség­hez for­dult. A nyo­mo­zók­kal kar­ölt­ve csap­dát állí­tot­tak. A sér­tet­ti kép­vi­se­lő szín­leg elfo­gad­ta a zsa­ro­ló aján­la­tát, és a férfi által meg­je­lölt hely­re elhe­lye­zett egy tás­kát, benne 50.000 forint készpénzzel.

A vád­lott egy elekt­ro­mos rol­ler­rel jelent meg a hely­szí­nen, majd a rej­tek­hely­ről magá­hoz vette a tás­kát. Az őt figye­lő rend­őrök ekkor üldö­ző­be vet­ték. A férfi - mene­kü­lés köz­ben - a tás­kát eldob­ta, majd elesett, így a nyo­mo­zó ható­ság könnyen elfog­ta és őri­zet­be vette.

Az ügyész­ség a letar­tóz­ta­tott fér­fit egy hóna­pon belül, zsa­ro­lás bűn­tet­te miatt a mai napon bíró­ság elé állít­ja, vele szem­ben bör­tön­bün­te­tés kisza­bá­sát indítványozta.

A vád­lot­tat a Nyír­egy­há­zi Járás­bí­ró­ság – az ügyé­szi indít­vánnyal egye­ző­en - 2 év 6 hónap bör­tön­bün­te­tés­re és 3 év köz­ügyek­től eltil­tás mel­lék­bün­te­tés­re ítél­te. Az íté­let nem jog­erős, a vád­lott és védő­je eny­hí­té­sért fel­leb­be­zett. A vád­lott letar­tóz­ta­tás­ban marad.

Az egyik fotón az elkö­ve­tő lát­ha­tó, amint a rej­tek­he­lyen kere­si a kizsa­rolt össze­get, a mási­kon az eldo­bott pénz­zel teli zacskó.