Főoldal » Hírek » Fővárosi Főügyészség » Drog és illegális gyógyszerek Budafokon – rendőrségi videóval – a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye

A Fővá­ro­si Főügyész­ség vádat emelt egy 39 éves fér­fi­val szem­ben, aki 2021 novem­be­ré­től amfe­ta­min érté­ke­sí­té­sé­vel fog­lal­ko­zott Buda­pes­ten, ugyan­ak­kor a nyo­mo­zók elfo­gá­sa­kor a kábí­tó­szer mel­lett nagy mennyi­sé­gű ille­gá­lis poten­cia­nö­ve­lő sze­re­ket is talál­tak a férfi gépkocsijában. 

A vád­irat sze­rint a férfi 2021 novem­be­ré­től - leg­alább rész­ben - kábí­tó­szer érté­ke­sí­té­sé­ből biz­to­sí­tot­ta a meg­él­he­té­sét. A vád­lott  a heti rend­sze­res­ség­gel beszer­zett amfe­ta­mint egy gép­ko­csi­ban, vala­mint egy XXII. kerü­le­ti bérelt lakás­ban tárol­ta, majd elő­ze­tes egyez­te­tést köve­tő­en, a lakás közé­ben meg­be­szélt hely­szí­ne­ken adta át a vevőinek.

A vád­lott­ra 2022. feb­ru­ár 16-án csap­tak le a nyo­mo­zók, amely­nek során a XXII. kerü­le­ti lakás­ban, vala­mint az utcán par­ko­ló gép­ko­csi­ban több mint 200 gramm amfe­ta­mint, továb­bá a kábítószer-kereskedelemhez szük­sé­ges esz­kö­zö­ket és a drog érté­ke­sí­té­sé­ből szár­ma­zó, több mint 5.000.000 forint kész­pénzt is találtak.

A férfi a kábí­tó­sze­rek mel­lett 18 doboz­ban, össze­sen 900 db poten­cia­nö­ve­lő tab­let­tát is meg­szer­zett, amit szin­tén a gép­ko­csi­já­ban tar­tott. A Magyar­or­szá­gon for­ga­lom­ba hoza­ta­li enge­déllyel nem ren­del­ke­ző, magas ható­anyag tar­tal­mú, ille­gá­lis gyógy­szert a nyo­mo­zók a rend­őri intéz­ke­dés során meg­ta­lál­ták és lefoglalták.

A Fővá­ro­si Főügyész­ség a fér­fit jelen­tős mennyi­sé­gű kábí­tó­szer­re elkö­ve­tett kábítószer-kereskedelem bűn­tet­té­vel, vala­mint gyógy­szer­ha­mi­sí­tás bűn­tet­té­vel vádol­ja, és vele szem­ben fegy­ház­bün­te­tést, pénz­bün­te­tést, vala­mint vagyon­el­kob­zást is indít­vá­nyoz a vádiratban.

 A Buda­pes­ti Rendőr-főkapitányság elfo­gás­ról kiadott koráb­bi köz­le­mé­nye, vide­ó­val, az aláb­bi lin­ken elérhető:

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/orokseg-drog-tuzoltokeszulek