Főoldal » Hírek » Fővárosi Főügyészség » Kétszer rabolta ki ugyanazt a vegyesboltot – 10 év fegyházra ítélték – videóval – a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye

A Buda­pes­ti XIV. és XVI. Kerü­le­ti Ügyész­ség vád­ira­ta alap­ján 10 év fegy­ház­bün­te­tést sza­bott ki a bíró­ság azzal a fér­fi­val szem­ben, aki napra pon­to­san 6 hónap­pal később kira­bol­ta ugyan­azt a buda­pes­ti vegyes­bol­tot, mint korábban. 

A vád­irat sze­rint a 24 éves férfi 2020. decem­ber 30-án, dél­után bement egy XVI. kerü­le­ti vegyes­bolt­ba, elő­vett egy kony­ha­kést, és az üzlet bevé­te­lét köve­tel­te. A pénz­tá­ros félel­mé­ben a pénzt átad­ta, a vád­lott a zsák­mánnyal távo­zott az üzletből.

A férfi 6 hónap­pal később, 2021. júni­us 30-án, itta­san bement ugyan­ab­ba a vegyes­bolt­ba, miköz­ben egyik kezé­ben megint egy kony­ha­kést tar­tott. A vád­lott az üzlet­ben eladó­ként dol­go­zó nőt fel­szó­lí­tot­ta, hogy adja át a kasszá­ban lévő pénzt, vala­mint, hogy a ne hívja a rend­őr­sé­get. A rabló a kést az eladó irá­nyá­ba tar­tot­ta, és kivet­te a pénzt a pénz­tár­gép­ből, illet­ve a sér­tett pul­ton lévő mobil­te­le­fon­ját szin­tén elvet­te, majd az üzlet kijá­ra­tá­hoz ment. Ott meg­állt, vissza­for­dult, és a kezé­ben lévő kés­sel ismét meg­fe­nye­get­te az eladót, hogy ne merje hívni a rend­őr­sé­get. A sér­tett, miu­tán a vád­lott távo­zott, segít­sé­gért kiál­tott, amire több, a közel­ben tar­tóz­ko­dó járó­ke­lő is üldö­ző­be vette a vád­lot­tat. A rabló el akart futni a hely­szín­ről, ami során a nála lévő kést egy árok­ba dobta. A mene­kü­lő vád­lott végül a bolt­tól nem messze, egy autó­busz állo­más köze­lé­ben elesett, ahol a járó­ke­lők utol­ér­ték, s a rend­őrök érke­zé­sé­ig visszatartották.

A Buda­pes­ti XIV. és XVI. Kerü­le­ti Ügyész­ség a fér­fi­val szem­ben 2 rend­be­li fel­fegy­ver­kez­ve elkö­ve­tett rab­lás bűn­tet­te és bün­te­tő­ügy­ben elkö­ve­tett kény­sze­rí­tés bűn­tet­té­nek kísér­le­te miatt nyúj­tott be vád­ira­tot a bíró­ság­ra. A Pesti Köz­pon­ti Kerü­le­ti Bíró­ság bűnös­nek mond­ta ki a vád­lot­tat vád sze­rint, és ezért őt 10 év fegy­ház­bün­te­tés­re ítélte.

Az íté­let nem jog­erős, elle­ne a vád­lott és védő­je fel­leb­be­zés­sel éltek.

A fel­vé­te­len az lát­ha­tó, ahogy a vád­lott a máso­dik bűn­cse­lek­mény után futva mene­kül és a járó­ke­lők üldö­zik, majd egy fa alatt elesik, később meg­ér­ke­zik a rend­őr­ség is.