Főoldal » Hírek » Fővárosi Főügyészség » Egy szexmunkás életére tört egy férfi – fotókkal – a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye

A Fővá­ro­si Főügyész­ség vádat emelt egy férfi ellen, aki együtt­lét köz­ben egy pros­ti­tu­ált­ra támadt, és ki akar­ta olta­ni az életét.

A vád­irat sze­rint a 34 éves vád­lott 2022 már­ci­u­sá­ban fel­té­te­les sza­bad­sá­gon volt egy 7 éves bör­tön­bün­te­tés­ből, ame­lyet töb­bek között sze­xu­á­lis erő­szak bűn­tet­te miatt szab­tak ki vele szem­ben. A férfi kar­ban­tar­tó­ként dol­go­zott és mun­ka­kö­re révén bejá­rá­sa volt fel­újí­tás alatt álló, kiadás­ra váró ingatlanokba.

A férfi 2022. már­ci­us 13-án inter­ne­ten hir­de­tett sze­xu­á­lis szol­gál­ta­tást ren­delt, majd a kiér­ke­ző nővel egy V. kerü­le­ti, fel­újí­tás alatt álló apart­man­ba ment, ahol a szol­gál­ta­tás díját előre kifi­zet­te. Az együtt­lét során a férfi egy­szer csak min­den előz­mény nél­kül rátá­madt a nőre, éle­té­nek kiol­tá­sá­val fenye­get­te meg és bán­tal­maz­ta. A táma­dó az ágy mel­let­ti doboz­ból egy tör­del­he­tő pen­gék­ből álló kést - un. snic­cert - vett magá­hoz, amellyel meg­se­be­sí­tet­te a sér­tet­tet. A nő ekkor már folya­ma­to­san segít­sé­gért kiál­tott, mire a táma­dó azt mond­ta, hogy marad­jon csend­ben, amíg ő meg­nyug­szik, majd a nő tás­ká­já­ból a kifi­ze­tett össze­get vissza­vet­te, sőt, azon felül is vett ki pénzt. A férfi ezután azt mond­ta, hogy, ha a nő nem jelen­ti fel, elen­ge­di. Erre a sér­tett ígé­re­tet tett, ezt köve­tő­en elhagy­hat­ta a lakást.

A bán­tal­ma­zás módja és jel­le­ge a sér­tett halá­lát okoz­hat­ta volna, mely­nek elma­ra­dá­sa a meg­tá­ma­dott folya­ma­tos véde­ke­zé­sé­nek volt betudható.

A Fővá­ro­si Főügyész­ség a letar­tóz­ta­tás­ban lévő fér­fit vissza­eső­ként elkö­ve­tett ember­ölés bűn­tet­té­nek kísér­le­té­vel és kifosz­tás bűn­tet­té­vel vádol­ja. A főügyész­ség a vád­lot­tal szem­ben bör­tön­bün­te­tés és pénz­bün­te­tés kisza­bá­sát, továb­bá azt is indít­vá­nyoz­ta, hogy a bíró­ság álla­pít­sa meg, a férfi nem bocsát­ha­tó fel­té­te­les sza­bad­ság­ra, illet­ve szün­tes­se meg koráb­bi fel­té­te­les szabadságát.

A fotó­kon a snic­cer, mint az elkö­ve­tés esz­kö­ze és a táma­dás hely­szí­ne látható.