Főoldal » Hírek » Elsőfokon jogerős ítélet a cigarettát erőszakos módon szerezni akaró férfi ügyében - a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A rab­lás bűn­tet­té­nek kísér­le­te miatt indult ügy­ben a Tatai Járá­si Ügyész­ség vád­eme­lé­se alap­ján a Tatai Járás­bí­ró­ság elő­ké­szí­tő ülé­sen  1 év 3 hó bör­tön­bün­te­tés­re és 2 év köz­ügyek­től eltil­tás­ra ítél­te azt a fér­fit, aki erő­szak­kal akart ciga­ret­tát sze­rezni a sértettől.

A vád­eme­lés­ről a https://ugyeszseg.hu/cigarettat-akart-eroszakkal-szerezni-egy-ittas-ferfi-a-komarom-esztergom-megyei-fougyeszseg-sajtokozlemenye/ olda­lon adott ki saj­tó­köz­le­ményt az ügyészség.

A vád­irat sze­rint a férfi ittas álla­pot­ban 2020. júli­us 17-én 19 óra 50 perc körü­li idő­pont­ban a tatai autóbusz-pályaudvaron bele­kö­tött sér­tett­be, aki­től sértő hang­nem­ben ciga­ret­tát köve­telt. A sér­tett azt vála­szol­ta neki, hogy nincs nála ciga­ret­ta. Erre a férfi a sér­tet­tet két alka­lom­mal két kéz­zel a mell­ka­sán és a vál­lán meg­lök­te, majd az emi­att tőle hát­rá­ló sér­tet­tet több­ször, ismé­tel­ten fel­szó­lí­tot­ta arra, hogy adjon neki ciga­ret­tát. A férfi több­ször a sér­tett felé boxolt, egy­szer köze­pes erő­vel ököl­lel meg­ütöt­te a sér­tet­tet a nyaka bal olda­lán, rög­tön ezután pedig ököl­lel állon ütöt­te. Ekkor a sér­tett véde­ke­zés­ként meg­lök­te a fér­fit, mellyel egy­ide­jű­leg ököl­lel arcul ütöt­te őt, mely­nek követ­kez­té­ben az elkö­ve­tő elesett. Ezt köve­tő­en a sér­tett távo­zott a hely­szín­ről, a férfi azon­ban utána sza­ladt, tovább­ra is verés­sel fenyegette.

Az ügyész­ség indít­vá­nya alap­ján a Tatai Járás­bí­ró­ság elő­ké­szí­tő ülé­sen a bűn­cse­lek­mény elkö­ve­té­sét beis­me­rő és a tár­gya­lás­hoz való jogá­ról lemon­dó vád­lot­tat 1 év 3 hó bör­tön­bün­te­tés­re és 2 év köz­ügyek­től eltil­tás­ra ítél­te. Az íté­let a kihir­de­té­sét köve­tő­en jog­erős­sé vált.