Főoldal » Hírek » Központi Nyomozó Főügyészség » Hivatalos személy kapcsolataikkal kérkedtek – letartóztatásukat indítványozta a Központi Nyomozó Főügyészség

A Köz­pon­ti Nyo­mo­zó Főügyész­ség őri­zet­be vette, majd vesz­te­ge­tést állít­va elkö­ve­tett befo­lyás­sal üzér­ke­dés bűn­tet­te miatt gya­nú­sí­tott­ként hall­gat­ta ki a hiva­ta­los sze­mé­lyek befo­lyá­so­lá­sá­ért pénzt kérő fér­fit és társát.

A ren­del­ke­zés­re álló ada­tok sze­rint egy férfi 2023. októ­ber 12-én, egy buda­pes­ti ben­zin­kú­ton talál­ko­zott gye­rek­ko­ri isme­rő­sé­vel. Tisz­tá­ban volt azzal, hogy isme­rő­sé­nek aggá­lyai van­nak a volt fele­sé­ge élet­tár­sá­nak élet­mód­já­val és azzal, hogy ez milyen hatás­sal van a közös gye­re­ke­ik­re, ezért jelez­te neki, hogy tud vala­kit, aki hiva­ta­los sze­mély kap­cso­la­ta­in keresz­tül „min­den prob­lé­mát el tud intéz­ni”, és vál­lal­ta, hogy meg­szer­vez közöt­tük egy találkozót.

Erre a talál­ko­zó­ra 2023. októ­ber 13-án került sor szin­tén Buda­pes­ten, ahol a volt férj elő­ad­ta a neki álné­ven bemu­tat­ko­zó fér­fi­nak a prob­lé­má­ját, aki erre közöl­te, hogy tud segí­te­ni, mivel több hiva­ta­los sze­méllyel is kap­cso­lat­ban van, azon­ban a „kínált meg­ol­dás” pénz­be fog kerül­ni. Egy újabb talál­ko­zó­ju­kon ez a férfi azt állí­tot­ta, hogy a hiva­ta­los sze­mély kap­cso­la­ta­in keresz­tül el tudja érni, hogy a volt fele­ség  élet­tár­sa ellen bün­te­tő­el­já­rás indul­jon és 10 napon belül őri­zet­be vegyék. Ennek elin­té­zé­sé­ért 35 mil­lió forin­tot kért azzal, hogy abból az álta­la név sze­rint meg nem jelölt hiva­ta­los sze­mé­lyek részé­re is adnia kell, illet­ve a várt segít­ség érde­ké­ben már elő­le­get is adott.

A volt férj az aján­lat­ra gon­dol­ko­dá­si időt kért, a férfi azon­ban egy újabb talál­ko­zón közöl­te vele, hogy a kap­cso­la­ta­in keresz­tül több fon­tos infor­má­ci­ót is meg­tu­dott a volt fele­sé­ge élet­tár­sá­ról, ame­lyek 1 mil­lió forint­ba kerül­tek, de ő mégis 500 ezer forin­tot kér, mert a töb­bit „kipó­tol­ta”. A férfi pár nap­pal később azt is közöl­te a volt férj­jel, hogy a kért 35 mil­lió forin­tért azt tudja elin­téz­ni, hogy a volt fele­sé­ge élet­tár­sát 8-10 hónap­ra „lecsuk­ják”, de továb­bi pénz kifi­ze­té­se ese­tén ez akár hosszabb is lehet, mivel „bírók is van­nak az ügyben”. 

A volt fér­jet a gye­rek­ko­ri isme­rő­se idő­köz­ben több alka­lom­mal is pró­bál­ta ráven­ni, hogy fogad­ja el az isme­rő­se aján­la­tát, és ennek érde­ké­ben rend­sze­re­sen arról beszélt neki, hogy ő egy „komoly szin­ten lévő ember”, aki min­dent el tud intéz­ni és rajta, vala­mint több más hiva­ta­los sze­mély kap­cso­la­ta­in keresz­tül tud ügye­ket elin­téz­ni, viszont ha nem fize­tik ki, akkor árta­ni is tud.

A volt férj gye­rek­ko­ri isme­rő­sét és a hiva­ta­los kap­cso­la­ta­i­val kér­ke­dő fér­fit a Köz­pon­ti Nyo­mo­zó Főügyész­ség a Készen­lé­ti Rend­őr­ség, a Nem­ze­ti Nyo­mo­zó Iroda és a Nem­ze­ti Védel­mi Szol­gá­lat köz­re­mű­kö­dé­sé­vel 2023. októ­ber 25. nap­ján elfog­ta, őket őri­zet­be vette, majd vesz­te­ge­tést állít­va elkö­ve­tett befo­lyás­sal üzér­ke­dés bűn­tet­té­nek meg­ala­po­zott gya­nú­ja miatt gya­nú­sí­tott­ként hall­gat­ta ki.

A nyo­mo­zó főügyész­ség indít­vá­nyoz­ta az őri­zet­be vett gya­nú­sí­tot­tak letar­tóz­ta­tá­sát, amely­ről a Budai Köz­pon­ti Kerü­le­ti Bíró­ság Nyo­mo­zá­si Bírói Cso­port­ja a mai napon fog dönteni.