Főoldal » Hírek » Fővárosi Főügyészség » Fejlemények a több, mint hatmilliárd forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés ügyében- a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye

A Fővá­ro­si Nyo­mo­zó Ügyész­ség külö­nö­sen jelen­tős vagyo­ni hát­rányt okozó hűt­len keze­lés bűn­tet­te és más bűn­cse­lek­mé­nyek miatt foly­tat nyo­mo­zást, amely­ben újabb, nagyobb sza­bá­sú akció vég­re­haj­tá­sa során továb­bi 7 sze­mélyt hall­gat­tak ki gyanúsítottként.

A nyo­mo­zó ügyé­szek teg­nap több, újabb hely­szí­nen tar­tot­tak akci­ót a Készen­lé­ti Rend­őr­ség biz­to­sí­tá­sa mel­lett és olyan sze­mé­lye­ket állí­tot­tak elő, aki­ket – a többi között – sik­kasz­tás­sal gya­nú­sí­tot­tak meg. Az ügy­ben jelen­leg 26 gya­nú­sí­tott van.

A Fővá­ro­si Nyo­mo­zó Ügyész­ség két férfi és egy nő bűn­ügyi fel­ügye­let alá helye­zé­se iránt tett indít­ványt. Az indít­vány­ról a Fővá­ro­si Tör­vény­szék terü­le­tén ille­té­kes nyo­mo­zá­si bíró vár­ha­tó­an a mai napon dönt.

A koráb­ban letar­tóz­ta­tás­ban volt három gya­nú­sí­tot­tat a bíró­ság a közel­múlt­ban – az ügyész­ség hosszab­bí­tás­ra irá­nyu­ló indít­vá­nya elle­né­re – bűn­ügyi fel­ügye­let­be helyez­te, a vég­zés ellen a nyo­mo­zó ügyé­szek fel­leb­be­zés­sel éltek.

Az ügy­ben koráb­ban kiadott köz­le­mény itt érhe­tő el:

https://ugyeszseg.hu/eredmenyesen-inditvanyozta-a-letartoztatasok-meghosszabbitasat-a-nyomozo-ugyeszseg-a-tobb-mint-hatmilliard-forintos-vagyoni-hatranyt-okozo-hutlen-kezeles-buntette-miatt-indult-bunugyben/